Over Erfgoedbank Zuidrand

Erfgoedbank Zuidrand is een initiatief van Erfgoedcel Zuidrand in samenwerking met Streekvereniging Zuidrand en de aangesloten gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en stad Mortsel.

De erfgoedbank bevat een verzameling van documenten, foto-, video- en audiomateriaal die in handen zijn van verenigingen en bewoners uit de regio. Erfgoedcel Zuidrand beheert zelf geen collecties, maar helpt je graag op weg om je eigen collectie te digitaliseren en te ontsluiten. Gedigitaliseerde objecten en collecties blijven dus eigendom van de collectiehouder.

Wat wordt getoond op deze website?
Op Erfgoedbank Zuidrand vind je foto’s, filmpjes, objecten, prentkaarten, audiofragmenten en andere erfgoedstukken terug van eigenaars (verenigingen, instellingen, bewoners…) uit de zuidrandgemeenten. Het erfgoed dat getoond wordt, wordt door de eigenaars belangrijk genoeg geacht om toegankelijk te maken door de ouderdom, het onderwerp of de kwetsbare toestand van het origineel. Het is mogelijk dat de eigenaar beslist om maar enkele objecten van eenzelfde thema uit te lichten en een deel niet te publiceren. Neem dus zeker contact op met de collectiehouder in kwestie indien je meer informatie wenst.

Erfgoedbank Zuidrand wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal, kom dus zeker af en toe een kijkje nemen!

Heb je aanvullingen of opmerkingen. Laat het ons zeker weten via info@dezuidrand.be

Wat wordt er niet getoond op deze website?
Materiaal waarvan geweten is dat er nog rechten op rusten, wordt niet getoond op deze website.

Wil je meer informatie over onze privacyverklaring, raadpleeg dan deze pagina. Meer weten over het gebruik van (beeld)materiaal, auteursrecht en portretrecht? Raadpleeg deze pagina.

Eigen collectie op de erfgoedbank?
Wordt het materiaal in slechte omstandigheden bewaard? Is er nood aan digitalisering omdat stukken dreigen verloren te gaan? Wil je een stukje regionale geschiedenis bewaren en delen? Of wil je anderen kennis laten maken met lokale tradities?

Geef ons een seintje en breng je persoonlijk stukje erfgoed gerust binnen op ons kantoor. We bekijken samen hoe we het gaan digitaliseren zodat iedereen er mee van kan genieten!

Meewerken aan onze erfgoedbank?
Heeft deze website je getriggerd om mee aan de slag deze online collectie uit te breiden? Erfgoedcel Zuidrand kan steeds vrijwilligers gebruiken voor het digitaliseren, beschrijven, fotograferen en opsporen van het erfgoed uit de zuidrand!

Bij interesse kan je hier je gegevens achterlaten.